Mengenai Kami

Pertama sekali, selamat datang kami ucapkan ke blog "Gigibesi Manifestasi”.

Secara asasnya, kami di Gigibesi Manifestasi menyediakan perkhidmatan berkaitan Fotografi. Perkhidmatan fotografi kami merangkumi pelbagai jenis majlis dan keraian seperti Majlis Perkahwinan, Pre-Wedding, Pertunangan, Majlis Resepsi, Indoor & Outdoor, Commercial Product, Portraiture, Konvokesyen, Modelling dan sebagainya.

Akhir sekali kami mempunyai kekuatan yang mana harga yang kami berikan kepada adalah yang terbaik dan kompetitif berbanding dengan harga di luar sana. Hubungi kami segera supaya kami dapat membantu anda. :)

Wednesday, 21 November 2012

Bagaimanakah Kulat Tumbuh di Lensa?


Kulat adalah spora yang parasit yang bergerak di udara dan boleh memasuki dan menetap di dalam kamera dan kanta, yang tidak kedap udara. Pertumbuhan digalakkan oleh kelembapan, suhu yang tinggi, dan persekitaran yang gelap dan yg tak mendapat hawa.Penyelesaiannya...Bagaimana saya boleh mencegah kulat daripada tumbuh pada lensa saya?Kemungkinan pertumbuhan kulat boleh dikurangkan dengan menyimpan peralatan dalam persekitaran yang terang dan mempunyai pengudaraan yang baik dengan suhu sederhana dan kelembapan yang rendah dalam tempoh 40 ~ 45 darjah. Anda perlu mengeluarkan peralatan dari beg dibawa semasa penyimpanan dan tidak menyimpan kamera atau kanta dengan pakaian.

No comments:

Post a Comment